En sjov ide til en fest, en tur eller lignende kan være at servere mad og drikke med andre farver end det normalt har.
Til formålet kan anvendes bolschefarver, der er meget koncentrerede og som kan gennemfarve det meste mad.
Du kan fx prøve at tilsætte farve til: Havregrød, ris, boller (i dejen inden de bages), flødeskum (i fløden inden det piskes), kartoffelmos m.v.
Det er bedst at anvende farverne i varer der opvarmes, da maden eller drikkevarerne ellers kan få en bismag af den væske som farverne er opløst i i flaskerne. Det afhænger dog af, hvor meget der skal bruges, og hvor kraftigt maden eller drikkevarerne i forvejen smager. Det er fx en dårlig ide at putte farve i mælk der skal drikkes, mens der godt kan puttes farve i flødeskum der skal bruges som top på kakaoen.
Bemærk, at det kun er nødvendigt med ganske få dråber farvestof, for at farve fx en hel grydefuld havregrød kongeblå.
Materialer | Bolschefarver. Kan købes i et stort udvalg hos den lokale materialist eller i hobbyforretninger. |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Levnedsmiddelfarver er selvfølgelig rimeligt harmløse, ellers ville de ikke være tilladt til levnedsmidler. Men ligesom alt andet vi spiser, kan for store mængder være skadeligt. Det gælder også for vand og salt.
Der er ingen risiko for at nogen udvikler farve-allergi fordi de på en tur eller til en fest får farvet mad. Men det kan selvfølgelig ikke tilrådes, at det indføres som en fast tradition til hvert spejdermøde, at man får farvede levnedsmidler. Som alt andet vi spiser, skal farvestofferne også ud af kroppen igen. De fleste kommer faktisk uforandret gennem vores fordøjelse. Bliv derfor ikke forskrækket, når farverne skal tilbage til Moder Jord. |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2001-07-25 17:30:47 |