Lækker og nem bål- og grilldessert, hvor indholdet kan varieres. Rigtigt hyggelig måde at slutte aftenen af på, når familien har grillet eller haft gang i et lille havebål.
Der laves et snit i bananen (med skræl på). I dette snit lægges pålægschokolade eller anden favoritchokolade*.
Pak derefter bananen ind i lidt stanniol og læg den i gløderne i bålet eller på en rist over grillen. Sørg gerne for at åbningen i snittet vender opad så chokoladen ikke løber ud.
Efter ca. 3-5 min. tages bananen ud og spises varm. Du kan spise den direkte fra skrællen eller tage den ud først – men pas på, den er meget varm!
Serveres gerne med is, men kan bestemt også spises uden.
Hvis man ikke har mulighed for at lave bål eller det er mindre børn, som skal have dessert, kan retten også laves i ovnen. I ovnen behøves ikke stanniol. Bananen er færdig, når skrællen er helt sort.
* Prøv også frugt i stedet for pålægschokolade, fx jordbær.
Materialer | 1 Moden banan pr. person pålægschokolade / frugter (evt en blanding) Stanniol |
Inde/ude | Udendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Peter Selnø, 2002-04-24 13:13:21 |