Bagnig af peberkagedej/julehygge.
Materialer | 300 g margarine 3 dl sukker 3 dl sirup 4 tsk pomeransskal 3 tsk kanel 2 tsk nellike 2 tsk ingefær 3 æg 2 tsk natron 1 tsk salt ca 16 dl hvedemel Margarine,sukker,sirup og krydderierne koges og piskes til skum (el-pisker). Et æg af gangen tilsættes under piskning (varme under 40c). Resten tilsættes. Næste dag udrulles tynde plade og skæres gavle,sider,tag,skorsten,stiger,juletræ,grise mm efter egen skabelon. Steges 225c ca 5min. Stykkerne samles med smeltet (varmt brunet sukker i stegpande).Pyntes med glasur :Æggehvide/flormelis (tykt, så man får istapper ved tagrenden. Sidst og sjovest masser af forskelligt slik “limes” med glasur. Flormelis gennem sigte som sne og pakkes ind i gennemsigtig folie. Spises efter JUL!! Billeder kan ses :http://groups.msn.com/Marjaogfamilien God Jul. |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Giv Jer god tid og pas på fingrene med det varme sukker! |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Marja Jørgensen, 2002-11-28 11:48:46 |