Lige siden middelalderen har det været en tradition at spise boller til fastelavn. I dag er bollerne bagt af wienerbrødsdej og pyntet med glasur og syltetøj, men i gamle dage var det en luksus at spise hvedebrød eller hvidt brød og man fik det kun ved særlige lejligheder. Bollerne til fastelavn var hvedeboller med ekstra meget smør i. Hvedebollerne blev kogt inden bagningen, og kunne holde sig meget længe.
Her skal vi dog bringe en ganske moderne opskrift på fastelavnsboller.
Hak smørret og fordel det over melet, der blandes til en masse. Rør gæren ud i den lunke mælk og hæld det i fadet sammen med resten af mælken.
Pisk æg med saltet, sukkeret og kom det i massen. Rør dejen smidig og glat. Stil den til hævning, tildækket og lunt indtil dejen har dobbelt størrelse.
Fyldet laves ved at piske æg, sukker, vanillesukker sammen og tilsættes maizena. Mælken bringes til kogepunktet og æg/sukker massen hældes i under omrøring. Tilsæt mandlerne og sæt cremen til afkøling.
Ælt dejen let igennem inden den rulles ud og skæres ud i ca. 15 sukker. Læg 1 spsk. creme på hver stykke og fold dejen sammen om fyldet.
Efterhæves til dobbelt størrelse inden de pensles med vand og sættes i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Afkøles før de pensles med smeltet smør og vendes i sukker.
Materialer | Til ca. 15 boller:
350 g hvedemel Fyld: |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2002-02-07 16:06:54 |