En bornholmsk specialitet.
Honningen tømmes ud og lunes svagt i en gryde, så den bliver blød og lind. Så tilsættes langsomt og under stadig omrøring en smule af snapsen. Det bliver man ved med, indtil der ikke vil danne sig bundfald af ikke udrørt honning. Det kan godt tage sin tid.
Den bedste honning er den fra Christiansø, siger de på Bornholm, men en god sensommer/efterårs honning synes jeg er bedst, men også en forårshonning har sin charme.
Hvis man mener at honningen er for sød, brøv da at tilsætte ½ – 1 dl cognac.
Hvis man har adgang til en eksotisk og stærkt krydret honningtype, som den der kan hentes på Christiansø, kan man ikke gøre noget bedre end at bruge den i en honningsyp. Men hvis man kun har den milde kløver-rapshonning, kan man tage det alt for søde ved at tilsætte 1/2 – 1 dl cognac (ikke den dyre).
Snapsen hældes på en stentøjsdunk, hvis man har en, stilles i spisekamret og trækker nogle dage inden den drikkes.
Man kan variere opskriften efter smag og fantasi, fx ved at bruge Rød Aalborg,
Materialer | 1 glas honning 1 fl. ukrydret snaps (Brøndum) |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-16 03:50:25 |