5 dl. vand
100 g. smør
1 tsk. salt
2 spsk. hakket røllike eller syre
300 g. mel
6 æg
Sæt en gryde over med vand og salt. Når vandet koger smeltes smørret deri. Gryden tages af og mel samt røllike tilsættes. Gryden sættes over igen og massen røres godt sammen under omrøring (svag varme). Gryden tages af, og æggene tilsættes et af gangen under omrøring. Bollerne formes med en teske og kommes direkte i gryden i spilkogende vand. Lav først en prøvebolle og tilsæt evt. et æg mere. Når en bolle stiger op til overfladen, er den færdigkogt.
Bollerne serveres f.eks. i en brændenældesuppe.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 23:16:00 |