Jeg har efterhånden skrevet en del artikler om tilberedning af fisk, men endnu har jeg ikke beskrevet den nemmeste af alle. Relativt store fisk, for eksempel store ørreder, kan sagtens tilberedes direkte på et glødebål uden nogen former for indpakning.
Først skal fiskene naturligvis renses. Selvom ungerne synes det er lidt adr-badr og vammelklamt, så vil de sjovt nok gerne være med til at gøre det.
Hvis tilberedningen sker på et stort glødebål, så er det naturligvis mest passende, hvis der er tale om en stor mængde fisk. Hvis der kun skal tilberedes en enkelt fisk eller to, kan det med fordel gøres på en grill.
Nu kan fiskene lægges direkte på gløderne i et glødebål. Lad være med at prøve at vende dem. Det er ikke nødvendigt, og fiskene vil bare gå i stykker hvis du prøver. Fiskene er gennemstegte på få minutter. Løft forsigtigt fiskene ud af bålet med en skovl eller en spade.
Som du nok har regnet ud, så bliver fiskene jo lidt brændte på ydersiden, men skindet skal jo alligevel af. Lidt aske på fisken kan nok ikke undgåes helt, men det smager altsammen…
Er du en kylling, der ikke bryder sig om aske i maden, så kan du naturligvis også pakke fiskene ind i aluminiumsfolie inden du smider dem på gløderne. Du kan også lægge de indpakkede fisk på en rist, hvis du gerne vil have en lidt langsommere stegning.
Materialer | Store fisk Aluminiumsfolie Glødebål |
Inde/ude | Udendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 8-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2006-08-12 18:14:59 |