1 kg. blåbær
1-2 dl. vand
Sukker
De rensede og skyllede blåbær hældes i en stor gryde sammen med vandet. De bringes langsomt i kog og skal småsnurre over lavt blus, indtil saften er kogt ud af bærrene. Det varer ca. 15 minutter. Så hænges bær- / saftmassen til afdrypning i en saftpose. Når al saften er løbet af, måles den og hældes tilbage i den store gryde. Man tilsætter derefter ca. 200 g. sukker pr. liter blåbærsaft. Sukker og saft gives et opkog under stadig omrøring til al sukkeret er opløst. Skum saften, tag den af ilden og tilsæt konserveringsmiddel. Hældes rygende varm på rengjorte flasker, der straks lukkes til.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 23:05:12 |