Til 6-7 kopper
200 gram mørk chokolade, fx. Noir Gastromomie 61 %
1 liter sødmælk
1 dl piskefløde
5-10 friske mynteblade, grofthakkede
30 gram vanillesukker (se tips)
1 dl. tequila
evt. Flødeskum
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen meget fint. Bring mælk, fløde og mynteblade i kog i en tykbundet gryde og lad den simre i et par minutter. Tag gryden fra varmen og lad den stå i ca. 10 minutter.
Hæld mælken gennem en sigte over i en anden gryde og varm den forsigtigt op igen. Lige inden mælken når kogepunktet tilsættes den finthakkede chokolade under piskning.
Pisk til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt vanillesukker og tequila, bland det godt og server chokoladen varm. Server evt. Chokoladen med et par skefulde flødeskum
Tip: Ved vanillesukker menes der et glas med sukker hvori resten af adskillige skrabede vanillestænger er sat ned. Denne måde at lave vanillesukker på, giver en fantastisk aroma. Vanillesukkeret kan holde sig mindst et år. Fyld glasset op på ny med sukker hver gang der er brugt en portion.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-20 11:28:43 |