1 kg. hyldeklaser
2 æbler
3 dl. vand
Sukker
Citronsyre
Hyldeklaserne ribbes og bærrene skylles. Æblerne renses, skrælles og skæres i små firkanter. Hyldebær og æbler hældes i syltegryden sammen med vandet. Det hele bringes langsomt i kog og koges ved svag varme, indtil al saften er kogt ud af bærrene. Frugtmasse og saft hældes derefter over i saftposen, som hænges til afdrypning. Når al saften er dryppet af, måles den og hældes tilbage i syltegryden. Der tilsættes så 200 g. sukker og ca. 2 g. citronsyre pr. liter saft, som koges op i 5 minutter under stadig omrøring. Skummes godt af, tages af ilden, tilsættes konserveringsvæske og hældes på rengjorte flasker, som straks tillukkes. Kan også sødes med honning i stedet for sukker.
Drikkes afkølet blandet med vand, eller opvarmet som hyldetoddy.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 19:49:47 |