Til 4 kopper
100 gram mørk chokolade, fx. Guanaja 70%
4 dl sødmælk
10 gram lyst rørsukker
1/3 stang vanille
1/2 dl. piskefløde
Hak chokoladen fint og stil den til side. Varm mælken, rørsukker, vanillestang og piskefløde op i en lille gryde. Tag det fra varmen og lad det trække lidt. Tag vanillestangen op og skrab kornene ned i mælken. Tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til blandingen er ensartet.
Stil drikkechokoladen koldt og tildækket natten over, således at mælkebakterierne har tid til at udvikle sig. Dette bevirker, at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.
Varm forsigtigt drikkechokoladen igennem inden servering. Pisk grundigt og server i små kopper.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-20 11:29:39 |