Loganbrød har sit navn fra en bestigning af det nordamerikanske bjerg “Mount Logan”, hvorfra det blev opfundet som proviant. Det var der en nordmand, der opdagede, og han importerede ideen til Norge.
Loganbrød er godt at have med, da det indeholder mange kalorier. Det er godt som nødproviant og på længere ture, da det har en lang holdbarhed. Der er flere opskrifter på loganbrød, her er et eksempel.
Opskrift:
500 g fuldkornsmel
300 g almindeligt hvedemel
120 g soyamel
130 g kokosmel
200 g fuldkornsrugmel
2 tsk salt
100 g tørret, hakket abrikoser
100 g hakkede nødder
100 g rosiner
Alt ovenstående blandes, og følgende varmes sammen og røres i:
150 g margarine
100 g honning
125 g druesukker
5 dl mælk (evt. lidt mere)
Dejen røres godt sammen og bredes ud i et ca. 2 cm tykt lag på en smurt bradepande.
Brødet skæres i 6×3 stykker, inden det bages (det er umuligt bagefter).
Brødet bages i en time ved 180 grader. Portionen rækker til 8-10 måltider (1 pers).
HUSK at tørre brødet godt (helst flere dage)inden det pakkes i poser (gerne stofposer)da det ellers kan mugne.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2002-10-02 17:10:03 |