15 store hyldeblomstklaser
1 citron
25 g. citronsyre
1 kg. sukker
½ tsk. Atamon
Hyldeblomsterne skylles godt og lægges i en stor ildfast skål. Citronen skæres i skiver og tilsættes, sammen med citronsyren. Sukkeret opløses i 1 liter kogende vand og Atamonen tilsættes heri. Den varme sukkeropløsning hældes over citronskiverne og hyldeblomsterne. Det hele skal trække i køleskab i ca. en uge. Rør om en gang imellem. Derefter filtreres citronskiverne og hyldeblomsterne fra, hvorefter koncentratet hældes på flaske. Serveres fortyndet 1:4 eller 1:5 med koldt vand tilsat isterninger.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 19:45:00 |