1 l. kærnemælk
1 dl. creme fraiche
1 fed knust hvidløg eller løgkarse
1 dl. syre
1 dl. hakkede gederamsblade
1 tsk. paprika eller karry
1 stykke mælkebøtterod i skiver
Kærnemælken sættes til at koge under svag blus. Kærnemælken vil da under opvarmningen skille ostestoffet fra vallen. Når ostestoffet har samlet sig i klumper, sies vallen fra, og ostestoffet røres med creme fraichen og smages til med knust hvidløg og hakket syre. Kom osten over i en kop og pynt med kogte skiver mælkebøtterod, et drys paprika og evt. lidt frisk grønt.
NB: Vallen der sies fra, kan bruges til brødbagning f.eks. snobrød eller pizzadej.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 23:14:02 |