Birkesaft er en virkelig specialitet, som hentes i det tidlige forår.
Man tager en gren, lidt tyndere end en flaskehals. Man klipper med en beskæresaks et skråsnit i grenen og sætter flasken fast om snitstedet. Man kan evt. hænge flasken fast på en ovenhængende gren. Et døgn eller to efter har der samlet sig en del saft i flasken.
Denne drik nydes afkølet.
Man kan også lade saften gære (tilsæt lidt vingær), hvorved der fremkommer en sødlig birkevin, der kan drikkes ca. tre uger efter at gæringen er begyndt. Den bliver dog endnu mere velsmagende, hvis den lagres.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 19:44:14 |