Til 8-10 kopper
200 gram chokolade (gerne Pur Caraibe 66 %)
1 liter sødmælk
1 dl. piskefløde
ca. 4 cm hel kanel
1/2 stang vanille
Fint reven skal af 1 appelsin
ca. 3 dl. espresso eller god stærk kaffe
1 dl. Grand Marnier
50 gram rørsukker
Evt. flødeskum
Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en tykbundet gryde sammen med kanel og den flækkede vanillestang og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag gryden fra blusset.
Tag krydderierne op. Skrab vanillekornene ned i mælken. Tilsæt straks den finthakkede chokolade under omrøring. Rør til chokoladen er opløst. Tilsæt kaffe, Grand Marinier og sukker.
Server chokoladen med et par skefulde koldt flødeskum på toppen.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-20 11:46:18 |