1 kg. knap modne rønnebær
1 kg. sure æbler
2 dl. vand
Sukker
Atamon
Rønnebærene skylles og hældes i en stor syltegryde sammen med de rensede sure æbler og vandet. Det hele bringes langsomt i kog og skal simre i ca. 30 minutter eller lidt længere. Hænges til afdrypning i saftpose natten over. Næste dag måler man saftmængden. Der tilsættes 1 kg. sukker pr. liter saft. Saften gives et opkog, mens sukkeret omrøres, til det er helt opløst. Tages derefter af ilden og tilsættes ½ tsk. Atamonpulver pr. liter saft. Hældes på rene glas, der først tilbindes dagen efter.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 19:49:06 |