Start med at plukke vilde bær – hindbær. kirsebær, brombær – og kog saft af dem. Man kan dog også bruge koncentreret købesaft.
Bland saft og sukker og kog blandingen op. Sæt husblassen i blød i 5 minutter, knug vandet af og put husblassen i den varme saft. Kog blandingen i 20 minutter.
Lad blandingen køle i 10 minutter og pisk så med en mixer.D er skal piskes længe – omkring 10 minutter. Så er blandingen meget stiv!
Hæld fidusmassen i nogle passende forme, som er drysset med et tykt lag sigtet flormelis.
Når massen er kold kan den klippes i stykker. Stykkerne dyppes hele tiden i flormelis, ellers klistrer det hele sammen.
Skumfiduserne sættes på pind og ristes i få sekunder over et bål, så overfladen bliver sprød.
Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus
Materialer | 210 gr. saft 400 gr. sukker 34 gr. husblas flormelis |
Inde/ude | Udendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2006-07-27 00:55:18 |