1 kg. tyttebær
2½ dl. vand
Sukker
Tyttebærrene skal plukkes så sent som muligt i september og oktober. Det er kun godt, hvis bærrene har fået lidt nattefrost.
Tyttebærrene sættes over svagt blus med vandet. Når bærrene er kogt ud, sies saften fra. Til hver liter saft sættes ca. ¾ kg. sukker. Blandingen koges op over ganske svagt blus og skummes omhyggeligt. Lad bærrene småsimre i ca. 15 minutter, hæld derpå den varme saft i syltetøjsglas, og tilsæt herefter en smule cognac til hvert glas. Skru tætsluttende låg på men først den følgende dag!
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 23:05:38 |