Til en vinballon på 25 liter
2 1/2 kg. rosiner (hakket)
2 1/2 kg. hvedekorn
700 gram abrikoser (hakket)
3 kg. kartofler (store og gamle)
10 appelsiner
8 kg. sukker
50 gram citronsyre
1 pakke vingær
Kartoflerne skylles grundigt og skæres i tynde skiver med skralden på. De koges derefter i 10 liter vand ved svag varme i 10 minutter. Saften sies og hældes i en stor krukke eller plastspand. Halvdelen af sukkeret tilsættes og der røres grundigt til det er opløst. Herefter tilsættes hvede, rosiner, abrikoser og appelsiner, som er skrællet og skåret i småstykker. Når massen er afkølet til 25 grader, tilsættes gæren opløst i lidt vand samt yderlig 5 liter vand (som også skal være ca. 25 grader varmt)
Massen gærer voldsomt 1 uge, hvorefter abrikoser, appelsin og de øvrige ingredienser sies fra.
Vinen hældes nu på en ren vinballon. Resten af sukkeret tilsættes, hvorefter ballonen fyldes op med koldt vand. Vinen færdiggærer nu i løbet af ca. 3 uger. Vinen omstikke og der tilsættes 50 gram citronsyre samt 1 gram svovlpulver.
Kulsyren rystes ud af vinen, som stilles til klaring ca. 1 måned. Vinen omstikkes på ny og der tilsættes 2 gram svovlpulver. Vinen kan derefter fyldes på flasker.
Det er svært men lad vinen ligge yderlig nogle måneder den vil udvikle sig og blive bedre.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-21 14:27:44 |