Dag 1
Smelt vand og druesukker i en stor gryde, og tilsæt så under omrøring stivelsesblandingen. skru ned for varmen så det bobler stille. Kog massen til den er 115-120° uden låg, og under omrøring. Jo høj ere temperatur, jo fastere lakrids. Massen bliver tykkere og mere gullig. Den brænder ikke på selvom det kan se sådan ud.
Før massen er helt færdigkogt laves gelantineopløsningen. Vandet kommes i en lille gryde og pulveret drysses i under omrøring, og blandingen sættes i vandbad ved 70-80 til gelantinen er smeltet.
Når sukker-stivelsesblandingen har en temperatur på 115-120° , tages den af varmen og afkøles til omkring 90. Så tilsætter man gelantineopløsningen under omrøring. Så tilsættes lakridsopløsningen, og derefter smag- og farvestof.
Dag2
Man strøer sukker ud over lakridsens overside. Så vendes lakridspladen rundt, og sukkerstrøningen gentages. Herefter skæres lakridsen i harlekintern, og man vender igen i sukkeret. Jo længere lakrids erne får lov til at tørre, jo hårdere vil de blive.
Materialer | Lakridsopløsning: 80 ml (80 g) vand 80 g lakridsekstrakt L blandes i en skål, rør i det en gang imellem, så eventuelle klumper bliver opløst. Stivelsesblanding: Sukkerblanding: Gelantineopløsning: |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2001-10-14 14:56:50 |