Agernmel fremstilles på følgende måde:
Agernskallerne bankes i stykker og fjernes med fingrene, hvorefter agernkernene koges igennem, for at fjerne så maget som muligt af garvesyren. Herefter ristes kernerne godt på en varm pande – det tager tid – hvorefter de males i en blender.
Opskrift på agernkager:
120 g blødt smør
60 g flormelis
90 g hvedemel
120 g agernmel
30 g smuttede, hakkede mandler
Flormelis til pynt
Rør smør og flotmelis sammen og pisk blandingen luftig. Tilsæt hvede- og agernmel samt mandler og saml dejen.
Tril en pølse og skær den i skiver. Skiverne anbringes på bageplade og bages i 15-18 min. ved 170 grader. Drys flormelis på kagerne.
Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre og udendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2004-08-02 22:05:50 |