Til en vinballon på 25 liter
3 kg. løse ris
6 kg. persemelis
10 appelsiner
2 kg. rosiner
1 pakke bagegær eller 1 pakke hvidvinsgær samt gærnæringssalt
Frugter og ris skoldes med kogende vand. Appelsinerne vaskes grundigt, og skæres i små stykker (med skralden på). 4 kg. sukker opløses i 10 liter vand. Det hele fyldes på en vinballon, og der fyldes vand på op til 20 liter.
Efter ca. 4 dages gæring opløses de sidste 2 kg. sukker i ca. 3 liter vand og fyldes på vinballonen ( som evt. efterfyldes til der er i alt 25 liter ).
Efter ca. 4 uger omstikkes vinen og frugterne sies fra. Sørg for at vinen iltes godt. Vinen stilles nu til eftergæring og gærer helt ud.
Vinen omstilles på ny og der tilsættes 50 gram citronsyre og vinen stilles til klaring ca. 1 måned, hvorefter den på ny omstikkes. Husk at ryste kulsyren ud af vinen når den omstikkes.
Vinen står ny yderlig ca. 1 måned på ballonen og modner, hvorefter den kan hældes på flasker.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-21 14:25:42 |