1 kg. modne hyben
500 g. sukker
½ dl. eddike
2½ dl. vand
Kanelbark
De modne hyben renses for stilke og blomster, frugterne flækkes, og kløpulveret skrabes ud af de to frugthalvdele med en lille teske. De halve hyben skylles derefter omhyggeligt og hældes i en kogende lage af sukker, eddike, vand og nogle stykker kanelbark. Hybenskallerne skal koge i lagen i ca. 20 minutter, hvorefter gryden tages af ilden og eventuelt skum fjernes. Der tilsættes konserveringsmiddel, og hyben samt lage hældes på rengjorte glas, der straks tilbindes.
Syltede hyben smager især dejligt til is og pandekager.
Materialer | Ingen |
Inde/ude | Indendøre |
Sted | Intet særligt sted påkrævet |
Bemærk | Ingen |
Antal | 0-100 |
Alder | 0-100 |
Varighed | Ikke angivet |
Skrevet af | Jan, 2005-08-28 23:07:03 |